GreekEnglish (United Kingdom)GermanFrenchSpanishItalianRussianRomanianSerbian

Η προφητεία της Σίβυλλας της Ερυθραίας περί του χαράγματος του Αντιχρίστου

κεφ. 15ο: Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΒΥΛΛΑΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ: «ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΣΗΜΗ».

Η προφητεία της Σίβυλλας της Ερυθραίας περί της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, βάσει της αρχαιότητάς της, της αυθεντικότητάς της, αλλά και της βαρύτητας των γεγονότων που πραγματεύεται, είναι ίσως η σημαντικότερη προφητεία της προ Χριστού εποχής.

Η προφητεία ξεκινά με αναφορά στην ημέρα της Εσχάτης Κρίσεως, στην ημέρα κατά την οποία «θα κατέλθει από τον ουρανό ο μέλλων βασιλεύς των αιώνων», για να κρίνει όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.

Είναι η ημέρα του θρήνου και του τριγμού των οδόντων γι' αυτούς που με τις πράξεις τους θα έχουν αρνηθεί τον Θεό και τον άνθρωπο.

«ΘΡΗΝΟΣ ΤΕ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΥΓΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ», προαναγγέλλει η Σίβυλλα η Ερυθραία.

Τον ίδιο όμως θρήνο προαναγγέλλει και ο Ιησούς Χριστός για την ημέρα εκείνη: «Εκεί θα είναι το κλάμα και ο τριγμός των οδόντων» (Κατά Ματθαίον 8, 12).

Εκτός από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, εντυπωσιακές είναι οι ομοιότητες της προφητείας της Ερυθραίας και με την Αποκάλυψη του Ιωάννη:


«Και ο τέταρτος άγγελος εσάλπισε και κτυπήθηκε το τρίτον του ηλίου και το τρίτον της σελήνης και το τρίτον των αστέρων, δια να σκοτισθή το τρίτον μέρος των». (Αποκάλυψις Ιωάννου, 8, 12)

«Θα εκλείψη το φως της ημέρας, η λάμψις του ηλίου και των αστέρων». (Σίβυλλα Ερυθραία, στ. 16)


«Και οι επτά άγγελοι, που είχαν τις επτά σάλπιγγες ετοιμάσθηκαν να σαλπίσουν». (Αποκάλυψις Ιωάννου, 8, 6)

«Σάλπιγξ δε από τον ουρανό, φωνή με μεγάλο θρήνο θα αφήσει». (Σίβυλλα Ερυθραία, στ. 23)


«Και ο τρίτος άγγελος εσάλπισε και έπεσε από τον ουρανό μέγας πύρινος αστέρας που καιότανε ως λαμπάδα». (Αποκάλυψις Ιωάννου, 8, 10)

«Θα ρεύσει από τον ουρανό πύρινος ποταμός και μάλιστα από θείο». (Σίβυλλα Ερυθραία, στ. 27)


Το σημαντικότερο όμως κοινό σημείο μεταξύ της Αποκάλυψης του Ιωάννη και της προφητείας της Ερυθραίας είναι η αναφορά στο περίφημο «σημάδι» που θα λάβουν οι άνθρωποι, το οποίο ο Ιωάννης το ονομάζει «χάραγμα», ενώ η Ερυθραία «σφραγίδα επίσημη»!


alt

alt

Στον πρώτο στίχο των ανωτέρω δύο χειρογράφων καταγράφεται η προφητεία της Σίβυλλας της Ερυθραίας περί της σφραγίδας του Αντιχρίστου: «ΣΗΜΑ ΔΕ ΣΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΣΙ ΣΦΡΗΓΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ». Το επάνω χειρόγραφο προέρχεται από την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη Ιεροσολύμων (συλλογή Αγίου Σάββα κωδ. 419, φ.270α, 14ος αι.) και το κάτω από την Βιβλιοθήκη του Βατικανού (κωδ. Vat. gr. 743, φ. 59α, 16ος αι.). Στην έκδοση «Σιβυλλιακοί Χρησμοί» των Παρισίων (βλ. σελ. 203), ο επίμαχος στίχος αναφέρεται ως «ΣΗΜΑ ΔΕ ΠΑΣΙ ΒΡΟΤΟΙΣΙ ΤΟΤΕ, ΣΦΡΑΓΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ», ενώ στην έκδοση της Λειψίας (Hinrichs, 1902) αναφέρεται ως «ΣΗΜΑ ΔΕ ΤΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΣΙ ΒΡΟΤΟΙΣ, ΣΦΡΑΓΙΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ».

«Σημάδι τότε θα υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους, σφραγίδα επίσημη». (Σίβυλλα Ερυθραία, στ. 28)

«Και υπεχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελευθέρους και δούλους, να έχουν χαραγμένο σημάδι εις το δεξί τους χέρι η εις το μετωπόν τους, ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χαραγμένο σημάδι, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νόησιν ας λογαριάσει τον αριθμόν του θηρίου· είναι αριθμός ανθρώπου· και ο αριθμός αυτού είναι χξς΄ (666)». (Αποκάλυψις Ιωάννου, 13, 16)


Αυτός που θα υποχρεώσει τους ανθρώπους να λάβουν το χαραγμένο σημάδι της Αποκάλυψης ή το επίσημο σφράγισμα της Σίβυλλας θα είναι ο επερχόμενος ηγέτης της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο παγκόσμιος διακυβερνήτης της Νέας Εποχής, ο αποκαλούμενος Αντίχριστος, αυτός που ο Ιωάννης αποκαλεί με την ονομασία «θηρίον». Το άτομο αυτό θα είναι ένα καθαρά πολιτικό πρόσωπο αριστοκρατικής καταγωγής, το οποίο, με τη βοήθεια των τραπεζιτών και των ισχυρών της γης, θα φέρει την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία σε μία τεχνηέντως ταραγμένη περίοδο, μετά από έναν πολύ μεγάλο πόλεμο.
Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι δεν θα αντιληφθούν την έλευσή του διότι, όπως μας προλέγει ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, θα έχουν όλη τους την προσοχή στραμμένη στα γήινα και βιοτικά πράγματα, στην ύλη, το χρήμα και τις σαρκικές απολαύσεις.


«Διότι η έλευσις τούτου (του Αντιχρίστου) γίνεται γνωστή εις τους έχοντας τον νουν προσηλωμένον εις τα άνω· εις δε τους έχοντας τον νουν εις βιωτικά πράγματα, και ποθούντας τα γήινα, δεν θα γίνει φανερόν τούτο». (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, Περί Ελεύσεως του Αντιχρίστου)


Ένας δεύτερος λόγος για τον οποίο δεν θα γίνει αντιληπτή η παρουσία του Αντιχρίστου, είναι διότι θα ομοιάζει με έναν απολύτως φυσιολογικό άνθρωπο, με ένα ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο. Θα είναι ευπαρουσίαστος και θα μαγνητίζει τα πλήθη, όμως, μέσα του θα βασιλεύει το σκοτάδι και θα κατευθύνεται εξ ολοκλήρου από τον ίδιο τον Εωσφόρο.

Θα κάνει την εμφάνισή του ως πολιτικός ηγέτης και σε σύντομο χρονικό διάστημα με την βοήθεια των ισχυρών της γης και των Εβραίων μεγιστάνων του πλούτου, θα αναδειχθεί σε έναν «χαρισματικό» παγκόσμιο ηγέτη. Στο πλευρό του θα ταχθούν όλα τα κλιμάκια του διεθνούς Σιωνισμού, οι περισσότεροι πρωθυπουργοί και πρόεδροι κρατών, θρησκευτικοί ηγέτες, βασιλιάδες και γαλαζοαίματοι, καθώς και όλες οι αποκρυφιστικές, σατανιστικές και μασονικές στοές και αδελφότητες. Δηλαδή όλοι οι εξουσιαστές του πλανήτη.

Τα έργα του και οι αποφάσεις του θα τραβήξουν την προσοχή όλης της ανθρωπότητας. Θα είναι αρχικά έργα αγάπης και φιλανθρωπίας, φαινομενικά όμως και απατηλά, με σκοπό να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον θαυμασμό των ανθρώπων.

Η παγκόσμια ανάδειξή του θα συνδυαστεί με την πρωτοβουλία που θα αναλάβει για την παγκόσμια ειρήνη. Οι περισσότεροι πόλεμοι και οι εστίες ανάφλεξης που υπάρχουν σήμερα πάνω στη γη είναι τεχνητές. Όταν θα εμφανιστεί ο «ειρηνοποιός» Αντίχριστος, ως διά μαγείας, θα εφαρμόσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ειρήνης με επίκεντρο την Παλαιστίνη και την Μέση Ανατολή.


alt

Σκηνή από την ταινία The Omega Code. O ηθοποιός Michael York υποδύεται τον Αντίχριστο, ο οποίος αυτοαποκαλείται πρίγκιπας της Ειρήνης.

Ο επερχόμενος Αντίχριστος θα είναι ο μεγάλος «ειρηνοποιός».

Θα πρέπει να προσδώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα της ειρήνης και της ασφάλειας! Ειδικά με το κλίμα της τρομοκρατίας που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό ακριβώς το φλέγον ζήτημα αναφέρεται ο Απόστολος Παύλος, ο οποίος προαναγγέλλει μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της εποχής του Αντιχρίστου: την επιδίωξη της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας!


«Η Ημέρα του Κυρίου θα έλθει όπως ο κλέφτης την νύχτα. Όταν λέγουν, "Ειρήνη και ασφάλεια", τότε έρχεται επάνω τους αιφνίδια καταστροφή». (Προς Θεσσαλονικείς Α΄, 5, 3)


Εκτός από το ζήτημα της ειρήνης και της ασφάλειας, ο Απόστολος Παύλος μάς γνωστοποιεί ότι η Ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού θα έρθει τόσο αιφνίδια, όπως ο κλέπτης μέσα στη νύχτα.

Το ζήτημα της παγκόσμιας ασφάλειας έχει ανακύψει, τα τελευταία χρόνια, με αφορμή κυρίως το αιφνίδιο χτύπημα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Ένα χτύπημα που για κάποια κυβερνητικά στελέχη των Η.Π.Α. δεν ήταν και τόσο αιφνίδιο, διότι πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία Αμερικανών μυστικών πρακτόρων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν φανατικούς ισλαμιστές με σκοπό την καλλιέργεια ενός παγκοσμίου κλίματος τρομοκρατίας.

Κατ' αυτόν τον τρόπο κατασκευάστηκε το τέλειο άλλοθι για την αστυνόμευση και την παρακολούθηση ολόκληρου του πλανήτη υπό το πρόσχημα της τρομοκρατίας. Συγχρόνως αναδείχθηκε μία νέα προτεραιότητα για όλη την ανθρωπότητα, το ζήτημα της ασφάλειας και της διεθνούς τάξης το οποίο θα επιλυθεί μέσω του πλανητικού συστήματος του Αντιχρίστου.

Η προφητεία, λοιπόν, του Αποστόλου Παύλου για την ειρήνη και την ασφάλεια που θα επιζητηθεί κατά τους έσχατους καιρούς, έχει σήμερα υψίστη σημασία.

Μία ανάλογη προφητεία μάς έχει κληροδοτήσει και ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος:


«Θα εξαπατά τον κόσμον (ο Αντίχριστος) υπό το πρόσχημα της ευταξίας». (Εφραίμ ο Σύρος, Περί Ελεύσεως του Αντιχρίστου)


Ας κρατήσουμε τις λέξεις ευταξία, ειρήνη και ασφάλεια, και ας περάσουμε σε ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί σήμερα την ανθρωπότητα, το πρόβλημα της πείνας.

Με το πρόγραμμα ειρήνης που θα εφαρμόσει ο Αντίχριστος και σε συνδυασμό με μία αναδιανομή των προϊόντων και των τροφίμων που παράγονται σε παγκόσμιο επίπεδο, θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα αυτό. Και τότε, με όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα επάνω του και με μία σειρά ευεργετικών και αγαθοποιών προγραμμάτων να βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αρχίσει σιγά-σιγά να «θεοποιείται».

Θα είναι τόσο μεγάλη η πλύση εγκεφάλου από τα διεθνή Μ.Μ.Ε., που το μεγαλύτερο μέρος της «πολιτισμένης» ανθρωπότητας θα τον αποδεχθεί ως τον μεγάλο ευεργέτη της, ως έναν νέο Μεσσία.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια ανάδειξης του νέου Μεσσία, μεγάλος πρωταγωνιστής, εκτός από τα διεθνή Μ.Μ.Ε., θα είναι και ο Πάπας της Ρώμης.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη αναφέρεται σε δύο «θηρία». Το πρώτο θηρίο βγαίνει από την θάλασσα και έχει δέκα κέρατα, ενώ το δεύτερο θηρίο βγαίνει από την γη. Το πρώτο θηρίο είναι ο Αντίχριστος και τα δέκα κέρατα που έχει επί της κεφαλής του συμβολίζουν, σύμφωνα με την Αποκάλυψη, δέκα βασιλιάδες της γης, δηλαδή δέκα ισχυρούς Πρωθυπουργούς οι οποίοι θα συνεργαστούν και θα συμπράξουν μαζί του.


«Τα δέκα κέρατα που είδες είναι δέκα βασιλείς, οι οποίοι δεν επήραν ακόμη βασιλείαν, αλλά θα πάρουν εξουσίαν σαν βασιλείς δια μίαν ώραν μαζί με το θηρίον». (Αποκάλυψις, 17, 12)


Το δεύτερο θηρίο της Αποκάλυψης βγαίνει από την γη και έχει επί της κεφαλής του δύο κέρατα σαν του αρνιού:


«Ύστερα είδα άλλο θηρίον να ανεβαίνη από την γην· είχε δύο κέρατα σαν του αρνίου, αλλά μιλούσε σαν δράκος. Και εκτελεί όλην την εξουσίαν του πρώτου θηρίου ενώπιόν του, και κάνει την γην και τους κατοίκους της να προσκυνήσουν το θηρίον το πρώτον». (Αποκάλυψις, 13, 11)


Το δεύτερο θηρίο της Αποκάλυψης θα είναι ο Πάπας της Ρώμης. Ομοιάζει με αρνίον διότι είναι ποιμένας με ιερατική εξουσία και ποίμνιο (1,5 δισεκατομμύριο πιστούς), ενώ τα δύο του κέρατα συμβολίζουν την δικέρατη τιάρα που φέρει επί της κεφαλής του. Αν και θα ομοιάζει με αρνίο, από μέσα του θα είναι δράκος.

alt

Χειρόγραφο από την Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, στο οποίο ο Πάπας αποκαλείται αντίχριστος, η δε εκκλησία της Ρώμης έδρα του Αντιχρίστου: «Οι τοιούτοι με όλον οπού κηρύττουσι τον πάπαν αντίχριστον· και την εκκλησίαν της ρώμης βαβυλώνα και καθέδρα του Αντιχρίστου». Κώδιξ 381, φ. 285β.

Σύμφωνα με το ανωτέρω εδάφιο της Αποκάλυψης, το δεύτερο θηρίο (ο Πάπας) θα εκτελεί την εξουσία του πρώτου θηρίου (του Αντιχρίστου). Ο Πάπας δηλαδή θα είναι ένα τυφλό όργανο του Αντιχρίστου και συγχρόνως αυτός που με την αρχιερατική του εξουσία και την επιρροή που έχει σε 1,5 δισεκατομμύριο πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, θα ωθήσει «τους κατοίκους της γης να προσκυνήσουν το θηρίον το πρώτον», δηλαδή τον ίδιο τον Αντίχριστο!

Ο Πάπας της Ρώμης θα είναι στην ουσία το δεξί χέρι του Αντιχρίστου.

Περί του ιδίου ζητήματος έχει αποφανθεί με σαφήνεια και ο γέρων Παΐσιος του Αγίου Όρους, ο οποίος λέγει:


«Ναι, Εβραίος θα' ναι (ο Αντίχριστος). Θα συνεργαστεί πολύ κι ο Πάπας, γιατί όλα τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του και θα τους υποδεικνύει να ακολουθούν τον Αντίχριστο».1


Δικαίως, λοιπόν, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός αποκαλεί τον Πάπα αιτία του κακού:


«Τον Πάπα να καταράσθε διότι αυτός θα είναι η αιτία του κακού». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, Προφητείες)


Ο γέρων Παΐσιος, σχολιάζοντας τον ανωτέρω λόγο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, λέγει:


«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός εννοούσε αυτόν τον Πάπα, της συγκεκριμένης εποχής, ο οποίος θα βοηθήσει στην ανάδειξη του Αντιχρίστου!» 2


Εκτός από τον Πάπα της Ρώμης, μαζί με το «θηρίον» θα συμπράξουν και πολλοί αρχιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και πρωτίστως οι υψηλά ιστάμενοι.

Όσον αφορά στην θαυματοποιό δράση του Αντιχρίστου και του Πάπα της Ρώμης, δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι και τα δύο αυτά πρόσωπα δεν θα έχουν στην πραγματικότητα καμία απολύτως δύναμη. Διότι όλα όσα θα πράξουν, ακόμη και τα φαινομενικά θαύματα, θα τα πράξουν διότι θα τους παραχωρηθεί άνωθεν η εξουσία να τα πράξουν, ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο της Μεγάλης Αποστασίας. Και η αποστασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ευρισκόμεθα σε περίοδο πρωτοφανούς σήψης και πνευματικής παρακμής.

Ουδείς άνθρωπος γνωρίζει ποία θα είναι η χρονική στιγμή που θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος. Όπως όμως ο γεωργός αναγνωρίζει τον καιρό του θερισμού από τα σημεία των καιρών, ομοιοτρόπως και εμείς αναγνωρίζουμε από τα σημεία των καιρών ότι η περίοδος της βασιλείας του «θηρίου» είναι ήδη κοντά.


«Παρατηρήστε την συκιά και όλα τα δένδρα. Όταν ήδη βλαστήσουν, βλέπετε και καταλαβαίνετε μόνοι σας ότι πλησιάζει πια το καλοκαίρι. Έτσι και σεις, όταν ιδείτε αυτά να γίνονται, να γνωρίζετε ότι είναι κοντά η βασιλεία του Θεού. Αληθώς σας λέγω, ότι δεν θα περάσει η γενεά αυτή, έως ότου γίνουν όλα αυτά. Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δεν θα παρέλθουν. Προσέχετε δε τον εαυτόν σας μήπως οι καρδιές σας γίνουν βαριές από κραιπάλη και μέθη και από μέριμνες βιοτικές και σας έλθει αιφνιδίως η ημέρα εκείνη». (Κατά Λουκάν, 21, 29)


To ζήτημα της ελεύσεως του Αντιχρίστου, έχει απασχολήσει πολλές φορές την ανθρωπότητα στο παρελθόν. Ποτέ όμως δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την εμφάνισή του, οι οποίες πληρούνται σήμερα.

Εάν, λόγου χάρη, εμφανιζόταν πριν από έναν αιώνα, το πιο γρήγορο μέσο που θα είχε στη διάθεσή του για τις μετακινήσεις του στη στεριά θα ήταν μια άμαξα με γρήγορα άλογα. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα ήταν τελείως ανέφικτο να ταξιδέψει και να προσεγγίσει τους ανθρώπους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Αντιθέτως, σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψει πουθενά. Αρκεί να ταξιδέψει η εικόνα του και η ομιλία του μέσα από τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά και δορυφορικά δίκτυα. Δηλαδή μέσα από τα δίκτυα που χρησιμοποιούνται για την αλιεία της ανθρώπινης συνείδησης.

Τα ίδια δίκτυα, αν και πληθαίνουν σε αριθμό, ελέγχονται από ολοένα και μικρότερο αριθμό ανθρώπων, καθώς οι μεγάλοι ιδιοκτήτες των διεθνών Μ.Μ.Ε. εξαγοράζουν όλους τους μικρούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όλες τις μικρές εφημερίδες και κάθε είδους έντυπο. Κατά συνέπεια οι φωνές αντίστασης μειώνονται και σε λίγα χρόνια θα είναι ανύπαρκτες. Αναφέρω χαρακτηριστικά έναν από τους βαρόνους των Μ.Μ.Ε., τον Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος έχει στην κατοχή του 150 τηλεοπτικούς σταθμούς και 170 εφημερίδες σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία. Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του νυν προέδρου των Η.Π.Α., Τζωρτζ Μπους, ο οποίος με την σειρά του είναι ένας από τους αδίστακτους και αφοσιωμένους υπηρέτες του Σιωνισμού. Ο δε Σιωνισμός είναι η αγαπημένη οικογένεια του Αντιχρίστου.

Ένα καθοριστικό λοιπόν σημείο των καιρών μας, βάσει του οποίου πληρούνται σε πρακτικό επίπεδο οι προϋποθέσεις για την εξάπλωση του συστήματος του «θηρίου», είναι ο έλεγχος των Μ.Μ.Ε. σε συνδυασμό με την έξαρση της τεχνολογίας στον τομέα των επικοινωνιών.

Το σημαντικότερο όμως σημείο των καιρών μας είναι αναμφισβήτητα η παγκόσμια εξάπλωση του αριθμού 666 με την μορφή του γραμμωτού κωδικού συστήματος Universal Product Code (UPC) ή όπως είναι ευρύτερα γνωστό, bar code system.

Το bar code είναι ένας κωδικός που έχει τοποθετηθεί σε όλα τα προϊόντα του πλανήτη ως ένα σύστημα αναγνώρισης (ταυτότητας) του προϊόντος, το οποίο διαβάζεται από ένα ηλεκτρονικό σκάνερ. Στην ουσία πρόκειται για μία ομάδα αριθμών που κωδικοποιήθηκαν σε μία σειρά γραμμών.

alt

Ένα συνηθισμένο bar code στην Ελλάδα αποτελείται από 8 μέχρι 12 ψηφία τα οποία αποτελούν τον βασικό κώδικα. Όπως διακρίνεται από το πλαϊνό σχήμα, τα αριστερά ψηφία αποτελούν τον κωδικό του κατασκευαστή και τα δεξιά ψηφία τον κωδικό του προϊόντος. Εκτός από τα δέκα αυτά ψηφία υπάρχουν και τρεις μπάρες ασφαλείας (δύο στις άκρες και μία στο κέντρο). Οι δύο ακριανές μπάρες πληροφορούν στο σκάνερ την αρχή και το τέλος του κωδικού, ενώ η κεντρική μπάρα διαχωρίζει τον αριθμό του κατασκευαστή από τον αριθμό του προϊόντος.

Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι ότι κάθε μία απ' αυτές τις μπάρες αποτελεί την κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού έξι και, κατά συνέπεια, οι τρεις συνολικά μπάρες που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα αποτελούν την κωδικοποιημένη αναπαράσταση του αριθμού 666.

Για να γίνει αυτό κατανοητό, ας γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αντιστοίχιση μεταξύ γραμμών και αριθμών.

Κάθε αριθμός μεταξύ του 0 και του 9 απεικονίζεται με μία εναλλαγή μαύρων γραμμών και λευκών διαστημάτων (επτά στο σύνολο). Η απεικόνιση αυτή, όπως διακρίνεται στο κάτωθι σχήμα, γίνεται αντιληπτή ως ένα ζεύγος μαύρων γραμμών.


alt

Στο αριστερό μέρος διακρίνεται η πραγματική δομή του αριθμού έξι και στο δεξιό, ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται πάνω στο προϊόν.

Η αποκωδικοποίηση των γραμμών του bar code σε αριθμούς, γίνεται με διαφορετικό τρόπο στο αριστερό μέρος, απ' ότι στο δεξιό μέρος του κώδικα. Η αποκωδικοποίηση αυτή γίνεται εμφανής στα επόμενα σχεδιαγράμματα.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:

alt

ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:

alt

Όπως ανακύπτει από τον ανωτέρω πίνακα, ο αριθμός έξι είναι ο μοναδικός αριθμός που παριστάνεται με δύο μονές μαύρες γραμμές οι οποίες διαχωρίζονται από ένα μόνο λευκό διάστημα. Οι δύο μονές αυτές γραμμές είναι οι μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα.

Καθίσταται λοιπόν φανερό ότι, οι τρεις μπάρες ασφαλείας που υπάρχουν σε όλα τα code bar, σε όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα του πλανήτη, είναι η κωδικοποιημένη μορφή του αριθμού 666, ο οποίος είναι ήδη ο κυρίαρχος αριθμός του παγκόσμιου εμπορίου.

alt

H περίοδος που διανύουμε, σε τεχνολογικό επίπεδο, είναι η περίοδος της μικροηλεκτρονικής και της ψηφιακής τεχνολογίας (ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ψηφιακά τηλεοπτικά δίκτυα, ψηφιακή τηλεφωνία, κ.ο.κ.). Όλες οι συσκευές μετατρέπονται σε ψηφιακές. Το ίδιο όμως έχει αρχίσει να συμβαίνει και με το χρήμα.

Η πρώτη έκφραση του ψηφιακού χρήματος είναι οι λεγόμενες έξυπνες κάρτες (smart cards), που είναι η εξέλιξη των πιστωτικών καρτών. Οι smart cards έχουν στο εσωτερικό τους ένα μικροτσίπ και βρίσκονται σε χρήση ήδη από το φθινόπωρο του 1991 (Visa smard card, American Express smard card, κ.ά.). Ο χώρος αποθήκευσης δεδομένων στα μικροτσίπ αυτών των καρτών είναι 100 φορές μεγαλύτερος απ' ότι στις συμβατικές πιστωτικές κάρτες.

Η νέα αυτή τεχνολογία προωθείται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη, μηδεμίας χώρας εξαιρουμένης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξελίξεις στις δύο πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου, την Κίνα (με πληθυσμό 1,3 δις) και την Ινδία (με πληθυσμό 1,07 δις).

Τον Ιούνιο του 2003, το ανώτατο νομοθετικό σώμα του Κογκρέσου της Κίνας θέσπισε έναν ειδικό νόμο (National Citizen ID Law), δια του οποίου εγκρίθηκε η προώθηση μιας νέας κάρτας-ταυτότητας με ενσωματωμένο μικροτσίπ για όλους τους κατοίκους της Κίνας3. Ο David W. Chen, αρθρογράφος της εφημερίδας The New York Times, γράφει σχετικά:


Από το επόμενο έτος (οι Κινέζοι) θα γνωρίσουν κάτι νέο και εκπληκτικό σε κλίμακα, μία ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα αποθηκεύει σε μικροτσίπ όλες τις ζωτικές πληροφορίες για τους 960 εκατομμύρια πολίτες του εκλογικού σώματος. Τον Ιούνιο (του 2003), το ανώτατο νομοθετικό σώμα της Κίνας (the Standing Committee of the National People's Congress), πέρασε τον Εθνικό Νόμο για την Ταυτότητα του Πολίτη, αποδεχόμενο τις κάρτες. Αυτές πρόκειται να έχουν ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο θα αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα.4


Το νέο αυτό πρόγραμμα έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε αρκετές πόλεις της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου και του Χονγκ Κονγκ, και σύμφωνα με τις επίσημες αρχές θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2009. Μετά την ολοκλήρωσή του, θα υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίζεται η ακριβής γεωγραφική θέση όλων των κατοίκων της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, μέσα από ειδικά μόνιτορ και εξελιγμένα δορυφορικά συστήματα.

Ο Nicolas Becquelin, διευθυντής του οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Κίνας, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, λέγει με έμφαση: «It's scary what the Chinese government is doing», δηλαδή, «είναι τρομακτικό αυτό που πράττει η κυβέρνηση της Κίνας».5

Στο μικροτσίπ της νέας κινεζικής ταυτότητας θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι πληροφορίες για κάθε πολίτη, καθώς και ένας 18ψήφιος αριθμός που θα αντιστοιχεί αποκλειστικά στον κάτοχό της. Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι κάτοικοι της Κίνας χάνουν ένα ζωτικό μέρος της ελευθερίας τους και μετατρέπονται σε 1,3 δισεκατομμύρια αριθμοποιημένους και εύκολα εντοπίσιμους υπηκόους.

Στο ζήτημα της ελευθερίας αυτών των πολιτών αναφέρεται και ο Frank Xu, ο διευθυντής του τεράστιου αυτού προγράμματος έξυπνων καρτών (Smart Card Forum of China), ο οποίος δηλώνει ότι: "If you want to live in the fast lane, you have to deal with technology, but you cannot have total freedom", δηλαδή, "εάν θέλεις να ζεις στη γρήγορη γραμμή, θα πρέπει να έχεις σχέση με την τεχνολογία αλλά, δεν θα μπορείς να έχεις πλήρη ελευθερία".6

Στην ίδια κατεύθυνση με την Κίνα προσανατολίζεται και η Ινδία, η οποία σκοπεύει να παράξει 1 δισεκατομυρίο Smart Chip cards που θα χρησιμοποιούνται ως ηλεκτρονικές ταυτότητες. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, L. K. Advani, δήλωσε ότι η τεχνολογία της Ινδίας είναι επαρκής για ένα τέτοιο εγχείρημα.7

Οι δύο μεγάλες εταιρείες παραγωγής έξυπνων καρτών στην Ινδία, η Smart Chip Limited και η Syscom Corporation, σύμφωνα με την Ινδική εφημερίδα Chandigarh Tribune, έχουν παραδώσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2004 συνολικά 7 εκατομμύρια έξυπνες κάρτες με ενσωματωμένο μικροτσίπ8. Ο βιομηχανικός αναλυτής Gaurav Dua εκτιμά ότι στα τέλη του 2005 οι κάρτες θα φτάσουν στον αριθμό των 21 εκατομμυρίων.

Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στο κράτος της Νοτίου Αφρικής (South Africa) καθώς, τον Οκτώβριο του 2004, ανακοινώθηκε ότι μέχρι το 2009 πάνω από 100 εκατομμύρια smart cards με ενσωματωμένο μικροτσίπ θα είναι σε χρήση στη χώρα μέσω του προγράμματος HANIS (Home Affairs National Identification System).

Και ενώ στην Κίνα, στην Ινδία, στη Νότια Αφρική και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου οι έξυπνες κάρτες αναμένεται να κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους, η Μαλαισία είναι το πρώτο κράτος του κόσμου στο οποίο, ήδη από το 2001, όλοι οι κάτοικοι είναι εφοδιασμένοι με κάρτες-ταυτότητες με ενσωματωμένο μικροτσίπ 9.

Η ίδια χώρα παρουσιάζεται πρωτοπόρα και στην παραγωγή μικροτσίπ τα οποία θα εμφυτεύονται όχι μόνο σε κάρτες ή σε ταυτότητες, αλλά και στο ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2003, η κυβέρνηση της Μαλαισίας με πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού της, αγόρασε από την Ιαπωνική εταιρεία FEC Inc (First Hill Electronic Company) την τεχνογνωσία και τα δικαιώματα παραγωγής του μικρότερου εμφυτεύσιμου μικροτσίπ στον κόσμο.10 Η παραγωγή του μικροτσίπ ξεκινάει μέσα στο 2005 στην Ιαπωνία και αργότερα θα μεταφερθεί στα εργοστάσια της Μαλαισίας.

Το συγκεκριμένο μικροτσίπ ονομάζεται Malaysian Microchip και παρουσιάζει τρεις σημαντικές καινοτομίες: α) είναι το πρώτο Multi-band IC chip στον κόσμο, β) είναι το πρώτο που έχει υπέρυθρη μέθοδο εγγραφής (first infrared writing method) και, γ) με διαστάσεις 0.5 Χ 0.5 Χ 0.07 χιλ. είναι το μικρότερο εμφυτεύσιμο μικροτσίπ στον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρεία που το παράγει, το μικροσκοπικό τσιπ μπορεί να εμφυτευθεί οπουδήποτε: σε μία κόλα χαρτί, σε ένα χαρτονόμισμα, σε διαβατήρια, ταυτότητες, όπλα, και βεβαίως μέσα στο ανθρώπινο σώμα.11


alt alt

Αριστερά, τρία Malaysian Microchips ανάμεσα σε μία πασχαλίτσα και ένα χιλιοστόμετρο. Δεξιά, μερικά ίδια μικροτσίπ δίπλα από ένα νόμισμα του ενός γιεν.

Ας μεταφερθούμε όμως τώρα από την Μαλαισία στην Φλώριδα των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο Παλμ Μπητς, όπου εδρεύει η Applied Digital Solutions, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εμφυτεύσιμων μικροτσίπ στον κόσμο.

Στις 24 Οκτωβρίου 2002, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. (U.S. Food and Drug Administration) έδωσε την επίσημη έγκρισή του στην εταιρεία Applied Digital Solutions για την εμφύτευση μικροτσίπ σε αμερικανούς πολίτες.

Το συγκεκριμένο μικροτσίπ ονομάζεται VeriChip και εξελίχθηκε από την Digital Angel Corporation, που είναι μία θυγατρική εταιρεία της Applied Digital Solutions. Το μικροτσίπ έχει διαστάσεις 12 x 2,1 χιλ. και είναι ένας μηχανισμός πιστοποίησης ταυτότητας που λειτουργεί με εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων (radio frequency identification). Το νέο αυτό μικροτσίπ, μέχρι τον Αύγουστο του 2004, είχε εμφυτευτεί σε περισσότερους από χίλιους πολίτες για ιατρικούς λόγους, καθώς στην μνήμη του μπορεί να αποθηκευτεί όλος ο ιατρικός φάκελος ενός ασθενή. Η εταιρεία προσφέρει το μικροτσίπ στην τιμή των 200 δολλαρίων και εκτιμάει ότι στα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις της θα ξεπεράσουν τα 15 δισ. δολάρια!

Τα εγκαίνια του VeriChip έγιναν στις 10 Μαΐου 2002, στο Παλμ Μπιτς της Φλωρίδα, όπου εμφυτεύτηκε σε μία τριμελή οικογένεια, τους Jeffrey και Leslie Jacobs και τον δεκατετράχρονο γιο τους Derek. Η εμφύτευση επιτεύχθηκε μέσω σύριγγας και ο χρόνος που απαιτήθηκε ήταν λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για κάθε άτομο.

alt

Ο δεκατετράχρονος Derek Jacobs, κατά την ώρα της
εμφύτευσης του μικροτσίπ στο δεξί του μπράτσο.

Το VeriChip παρουσιάζει ιδιαίτερη ζήτηση και εκτός των Η.Π.Α. Στις 24 Ιουλίου 2004 η Applied Digital υπέγραψε συμβόλαια πώλησής του με τα κράτη Αργεντινή, Κολομβία, Βενεζουέλα, Δομινικανή Δημοκρατία και Ρωσία. Βάσει των συμβολαίων που υπογράφηκαν προβλέπεται η παράδοση 75.000 VeriChips και 3.500 σκάνερ σε μία πενταετία, στην τιμή των 35 εκατομ. δολλαρίων. Λίγους μήνες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2004, υπογράφηκαν τρία νέα συμβόλαια με τις κυβερνήσεις της Ταϋλάνδης, της Μαλαισίας και της Νότιας Κορέας. Ο συνολικός αριθμός μικροτσίπ που προβλέπεται να προμηθευτούν αυτά τα τρία κράτη, σε μία τριετία, είναι 65.825 τσιπ και 4.687 σκάνερ.

Το VeriChip έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και βεβαίως η χρήση του δεν θα περιοριστεί μόνον σε ιατρικούς σκοπούς. Ήδη η εταιρεία παραγωγής του έχει δημιουργήσει άλλα δύο ειδικά μικροτσίπ, το VeriKid, το οποίο εμφυτεύεται κυρίως σε μικρά παιδιά ώστε να εντοπίζονται μέσω δορυφόρου οπουδήποτε και αν βρίσκονται πάνω στη γη (για την αντιμετώπιση πιθανής απαγωγής), και το VeriGuard, το οποίο εμφυτεύεται σε υπαλλήλους εταιρειών και χρησιμοποιείται κυρίως για την είσοδό τους σε κτίρια υψίστης ασφαλείας.

Επιπλέον, η Digital Angel Corporation, η οποία δημιούργησε το VeriChip, εξάγει σε ολόκληρο τον κόσμο εκατομμύρια μικροτσίπ τα οποία εμφυτεύονται σε ζώα. Μέχρι τον Αύγουστο του 2004, είχαν σφραγιστεί με τα μικροτσίπ της Digital Angel ένα εκατομμύριο κατοικίδια ζώα στις Η.Π.Α. και 10 εκατομμύρια ζώα στην Ευρώπη! Σε λίγα χρόνια ακολουθεί και η σειρά των ανθρώπων.

Και αυτό δεν είναι ένα ουτοπικό σενάριο, αλλά μία προδιαγεγραμμένη και απολύτως πραγματοποιήσιμη εξέλιξη που θα λάβει χώρα όταν οι άνθρωποι θα κληθούν να λάβουν ένα μικροτσίπ στο δεξί τους χέρι, δια του οποίου θα διεκπεραιώνουν τις οικονομικές τους συναλλαγές.

Το συγκεκριμένο μικροτσίπ θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο του οικονομικού συστήματος του Αντιχρίστου.

Και το μικροτσίπ αυτό είναι ήδη έτοιμο!

Ονομάζεται VeriPay και αναπτύχθηκε από την ίδια εταιρεία που δημιούργησε το VeriChip, την Applied Digital Solutions και την θυγατρική της Digital Angel (=Ψηφιακός Άγγελος).

Το νέο δημιούργημα της Applied Digital παρουσιάστηκε από τον πρόεδρό της Scott Silverman, κατά την διάρκεια τής ομιλίας του στην μεγαλύτερη έκθεση μικροτσίπ στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2003 στο Παρίσι (ID World 2003).

Το VeriPay είναι το πρώτο μικροτσίπ στον κόσμο που, μετά την εμφύτευσή του με σύριγγα στην παλάμη του ανθρώπου, θα έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιείται για την διεκπεραίωση οικονομικών συναλλαγών12.

Στο ίδιο τσιπ θα εμπεριέχονται όλες οι προσωπικές πληροφορίες του κατόχου του, ο οποίος επιπλέον θα μπορεί να εντοπίζεται μέσω δορυφόρου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. «You can run but you cannot hide", λένε οι ειδικοί της συγκεκριμένης τεχνολογίας, δηλαδή, «μπορείς να τρέξεις, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς».

Ο Scott Silverman, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Παρίσι, δήλωσε επιπλέον ότι το VeriPay θα μπορούσε να αντικαταστήσει όλες τις πιστωτικές κάρτες, γι' αυτό και προσκάλεσε τις τράπεζες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την νέα τεχνολογία. Ο πρόεδρος της Applied Digital διαφημίζει το VeriPay ως το πιο ολοκληρωμένο σύστημα διακίνησης χρήματος στον κόσμο, προβάλλοντας ως προτερήματά του την ασφάλεια, την ταχύτητα και βεβαίως, το γεγονός ότι δεν θα μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί!

Οποιοσδήποτε πολίτης με το εμφυτευμένο VeriPay, όπως δήλωσε ο Scott Silverman, αντί να περνάει την πιστωτική ή την χρεωστική του κάρτα από το ειδικό σκάνερ ή το ΑΤΜ της τράπεζας, θα έχει την δυνατότητα να περνάει την ίδια του την παλάμη με το εμφυτευμένο μικροτσίπ!

Αυτή η εξέλιξη είναι ένα μείζονος σημασίας γεγονός καθώς, δια του συγκεκριμένου μικροτσίπ, πληρούνται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, όλες οι προϋποθέσεις του συστήματος αγοραπωλησίας προϊόντων που περιγράφει ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη.

Το VeriPay αποτελεί στην ουσία την πρώτη εμβρυακή μορφή του «χαράγματος του θηρίου»!

Και η επίσημη αναγγελία της δημιουργίας του τον Νοέμβριο του 2003 στο Παρίσι σηματοδοτεί, από τεχνολογικής τουλάχιστον απόψεως, την απαρχή του οικονομικού συστήματος του Αντιχρίστου. Ένα σύστημα το οποίο θα παραμένει αδρανοποιημένο, μέχρις ότου έρθει η κατάλληλη στιγμή για την εφαρμογή του.

Το σύστημα αυτό επιτάσσει την κατάργηση όλων των εθνικών νομισμάτων και την δημιουργία μίας ενιαίας νομισματικής μονάδας για όλο τον πλανήτη. Το νέο αυτό οικονομικό μοντέλο διεκήρυξε ο βραβευμένος με νόμπελ οικονομολόγος Robert Mundell σε συνέντευξή του στην Γαλλική εφημερίδα Liberation, λέγοντας ότι η Ευρώπη, οι Η.Π.Α. και οι δυνάμεις της Ασίας θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα νέο ενιαίο νομισματικό σύστημα που θα καταργήσει όλα τα εθνικά νομίσματα.13

Κατά την εφαρμογή αυτού του συστήματος, οι νομισματικές μονάδες στις οποίες θα αναγράφονται οι τιμές των προϊόντων δεν θα είναι πια δολάρια, γιεν ή ευρώ, αλλά ηλεκτρονικές μονάδες ( units) ενιαίες για όλο τον πλανήτη.

Όταν ο κάτοχος του VeriPay, ή κάποιου άλλου αντίστοιχου μικροτσίπ, θα περνάει την παλάμη του με το εμφυτευμένο μικροτσίπ από τις ειδικές συσκευές σκάνερ που θα υπάρχουν σε όλα τα καταστήματα του πλανήτη, θα αφαιρείται αυτομάτως το αντίτιμο του προϊόντος από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Επιπλέον, αυτοί που θα ελέγχουν το σύστημα θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιο προϊόν αγοράστηκε, από ποιον πολίτη, σε ποιο μέρος του κόσμου και ποια χρονική στιγμή. Η γη θα μεταλλαχθεί σε έναν πλανήτη τύπου Big Brother, στον οποίο τα πάντα θα ελέγχονται με ψηφιακά και δορυφορικά συστήματα.

Η διακίνηση του χρήματος, αρχικά μέσω smart cards, και αργότερα μέσω του «χαράγματος» (μικροτσίπ) στο δεξί χέρι ή το μέτωπο του ανθρώπου, θα αποτελέσει την ολοκληρωμένη μετάβαση της ανθρωπότητας από το πλαστικό στο ψηφιακό χρήμα (Digital Money), το οποίο θα είναι και το τελικό νομισματικό σύστημα του «θηρίου».

Όποιος αρνηθεί το εμφυτευμένο χάραγμα στο δεξί του χέρι δεν θα μπορεί να συναλλάσσεται, ούτε να έχει περιουσιακά στοιχεία ή πρόσβαση σε νοσοκομεία και σε δημόσιες υπηρεσίες. Δεν θα θεωρείται καν πολίτης του κράτους.

Η σφραγίδα λοιπόν του «θηρίου» θα είναι ότι ακριβώς μας προλέγει η Σίβυλλα η Ερυθραία: μία «σφραγίδα επίσημη».

Διότι, θα είναι μία επέμβαση στο σώμα του ανθρώπου υποχρεωτική από τη νομοθεσία όλων των κρατών και θα πραγματοποιείται από τις Δημόσιες Αρχές με τρόπο επίσημο και επιστημονικό.

Όλα τα ανωτέρω δεν έχουν σκοπό να επιφέρουν αναστάτωση ή αναιτιολόγητη ανησυχία αλλά, εγρήγορση και επαγρύπνηση καθώς οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη νανοτεχνολογία των εμφυτευμένων μικροτσίπ φανερώνουν ότι, το χάραγμα του «θηρίου» δεν αφορά μία μελλοντική και αόριστη εποχή, αλλά την δική μας γενιά, την γενιά της νέας παγκοσμιοποιημένης ψηφιακής εποχής.

Μέσα στο πνεύμα αυτής της παγκοσμιοποιημένης εποχής, στην οποία τα πάντα κινούνται ταχύτατα και γίνονται ψηφιακά, κάποιοι άφρονες επιστήμονες επιχειρούν να μετατρέψουν σε «ψηφιακό» ακόμη και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Αυτό δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το νέο όραμα των βιοτεχνολόγων και των ρομποτιστών που ως νεομεσσίες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα είδος τεχνητής ψηφιακής υπερνοημοσύνης,14 δηλαδή μία ασώματη υπερνοήμωνα οντότητα. Στόχος τους είναι η «ανάληψη» του ανθρώπου προς μια ψηφιακή αιωνιότητα. Φιλοδοξούν να επιτύχουν μία τεχνητή ανάληψη της νοήμονος ψυχικής υποστάσεως του ανθρώπου, τη στιγμή που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από τι αποτελείται η ψυχή και πολύ περισσότερο το πνεύμα του ανθρώπου. Φιλοδοξούν να αποκτήσουν την παντογνωσία, την παντοδυναμία και την αθανασία, αδυνατώντας να αποδεχθούν ότι όλα αυτά αποτελούν εκφάνσεις του Θείου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι άλλοι μαθητευόμενοι μάγοι, οι γενετιστές, οι οποίοι μετά από την κλωνοποίηση τετράποδων θηλαστικών προσπαθούν να κλωνοποιήσουν ακόμη και τον άνθρωπο.

Ο δρ Χοσέ Σίμπελι, σήμερα αντιπρόεδρος της εταιρείας ACT της Μασαχουσέτης, απεκάλυψε ότι στις αρχές του 1990 κατάφερε να εμφυτεύσει ένα κύτταρο από τον εαυτό του σε ένα απύρηνο ωάριο αγελάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ένα υβριδικό έμβρυο ανθρωποαγελάδας! Το μικρό τετράποδο τερατάκι καταστράφηκε από το δίποδο τερατάκι που το δημιούργησε, μετά το στάδιο των 32 κυττάρων.

To 1996 κλωνοποιήθηκε η Ντόλυ, το διασημότερο πρόβατο όλων των εποχών, τον Δεκέμβριο του 2000 κλωνοποιήθηκε ένας ταύρος (Πανεπιστήμιο Texas A& M), το 2001 η αμερικανική εταιρεία PPL Therapeutics κλωνοποίησε χοίρους (και μη χοιρό-τερα), και τον Φεβρουάριο του 2002 πραγματοποιήθηκε η κλωνοποίηση της γάτας Σίσι ( CC, από τα αρχικά των λέξεων Copy Cat) με σκοπό τη μελέτη του AIDS.

Το 1999, ο Ραέλ, ένας παράφρων ηγέτης μιας μικρής παραθρησκευτικής οργάνωσης, ίδρυσε την Clonaid, την πρώτη εταιρεία κλωνοποίησης ανθρώπων με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά. Στην εταιρεία, νεαρές κοπέλες εργάζονται ως πειραματόζωα προσφέροντας τα ωάριά τους και ενοικιάζοντας τις μήτρες τους με σκοπό την ολοκλήρωση μιας ανθρώπινης κλωνοποίησης.

Το 2002, ο Ιταλός γιατρός Σεβερίνο Αντινόρι ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο. Ένα χρόνο αργότερα, η χημικός Μπριζίτ Μπουσαλιέ, πρόεδρος της εταιρείας Clonaid, ισχυρίζεται και αυτή ότι κατάφερε με το επιτελείο της να κλωνοποιήσει πέντε ανθρώπους. Ένα από τα πέντε κλωνοποιημένα βρέφη παρουσιάζεται στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας στις 25 Μαρτίου 2003.

Η πραγματοποίηση ενός ανθρώπινου κλώνου σημαίνει έναρξη πολέμου με τον ίδιο τον Δημιουργό.Ο άνθρωπος επεμβαίνει στους κώδικες ισορροπίας της φύσης και υποπίπτει σε υψίστη ύβρη προς το Πνεύμα το Άγιον. Διότι το Πνεύμα το Άγιον είναι αυτό που ποιεί και δημιουργεί, και όχι ο άνθρωπος.

Οι άφρονες γενετιστές αγνοούν ότι τα δύσμοιρα αυτά πλάσματα που έχουν έρθει στο φως ομοιάζουν με ανθρώπους χωρίς όμως να είναι, διότι μπορεί να έχουν ένα υποκατάστατο είδος «ψυχικής» υποστάσεως, όχι όμως και πνεύμα.

Το πνεύμα το δίνει μόνον ο Θεός και η ώρα που ο Θεός θα επέμβει είναι κοντά, διότι ο άνθρωπος έχει εισέλθει πλέον στην περίοδο της Μεγάλης Αποστασίας.

Ένα ακόμη σημείο των καιρών μας, πέραν του εκφυλισμού της ανθρωπότητας, είναι ο εκφυλισμός του ίδιου του πλανήτη και η εμφάνιση αλλόκοτων καιρικών φαινομένων. Το παγκόσμιο κλίμα έχει αρχίσει να μεταβάλλεται δραματικά και ο κύκλος των εποχών έχει ήδη σαλευθεί. Η ακόλουθη σιβυλλική προφητεία προαναγγέλλει αυτή την αλλαγή των εποχών.

alt

«Και η κρίση του αθανάτου Θεού (θα έλθει), αλλά όταν ο Θεός αλλάξει τους καιρούς μεταβάλλοντας τον χειμώνα σε καλοκαίρι, τότε οι θείοι χρησμοί (θα επιβεβαιωθούν), αλλά τότε ο κόσμος θα έχει χαθεί.» (Όγδοος Σιβυλλικός Λόγος, Παρίσι 1599)


Οι καιροί έχουν αλλάξει και το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε συνδυασμό με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας προκαλούν πρωτόγνωρα φαινόμενα, όπως το καφέ νέφος της Ασίας, το οποίο τον Ιούλιο του 2002, λόγω της πυκνότητας του μολυσμένου καπνού του, σκοτείνιασε τον ήλιο σε μία έκταση 25 εκατομ. τετρ. χιλιομέτρων. Ακολουθούν και άλλα νέφη, όχι μόνο μολυσμένα, αλλά και πολύ ραδιενεργά.


«Και ανέβηκε από το πηγάδι καπνός σαν καπνός από καμίνι μεγάλο και σκοτείνιασε ο ήλιος και ο αέρας». (Αποκάλυψις Ιωάννου, 9, 2)


Επιπροσθέτως, την στιγμή που ο μισός σχεδόν πλανήτης υποφέρει από λειψυδρία, ο υπόλοιπος μισός βυθίζεται από τις πλημμύρες.

Σήμερα 1,2 δις άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ το 2025 θα έχουν αυξηθεί σε 3,5 δις.

Το 1995 ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ισμαήλ Σερατζελντίν, είχε προβλέψει ότι οι πόλεμοι από δω και πέρα θα γίνονται για το νερό. Ήδη στο Ιράκ το νερό στοιχίζει ακριβότερα από το πετρέλαιο, το οποίο εν έτει 2002 επωλείτο μόλις προς 3 δρχ. το λίτρο. Τα νερά του ποταμού Ευφράτη έχουν αρχίσει να μειώνονται από την χρήση των υδροηλεκτρικών φραγμάτων στο έδαφος της Τουρκίας και δι’ αυτόν τον λόγο αποτελούν μήλον της έριδος μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ.

Είναι τυχαίο ότι κατά τις έσχατες ημέρες τα νερά του Ευφράτη θα στερέψουν;


«Ο έκτος άγγελος έχυσε την φιάλην του εις τον ποταμόν τον μεγάλον, τον Ευφράτην. Και εξεράθησαν τα νερά του». (Αποκάλυψις Ιωάννου, 16, 12)


Όλες αυτές οι εξελίξεις αποτελούν για τον γράφοντα σημεία των καιρών μας.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη σημείο το οποίο θα μας φανερώσει ότι ευρισκόμεθα οριστικά προ των ημερών του Αντιχρίστου· και αυτό το σημείο είναι η ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντος στην πόλη των Ιεροσολύμων.

Ο αρχαιότερος ναός των Ιεροσολύμων, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο κεφάλαιο, ήταν ο ναός του Υψίστου Θεού που ιδρύθηκε από τον Έλληνα Μελχισεδέκ περί το 1800 π.Χ. Στην ίδια ακριβώς τοποθεσία, περί το 950 π.Χ., ο βασιλιάς Σολομών επανίδρυσε ένα μεγαλύτερο ναό αντικαθιστώντας τον παλαιότερο του Μελχισεδέκ. Αν και ο νέος ναός ήταν και αυτός αφιερωμένος στον Ύψιστο Θεό, τους επόμενους αιώνες οι Ιουδαίοι παρεκτράπηκαν από την ορθή δοξασία και αντί να λατρεύουν τον Θεό, λάτρεψαν το χρήμα και μετέτρεψαν τον οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου. Γι’ αυτό ο Ιησούς Χριστός, όταν εισήλθε για πρώτη φορά εντός αυτού του ναού, συνάντησε Ιουδαίους εμπόρους να πουλάνε βόδια και πρόβατα!


«Και ευρήκε εις τον ναόν εκείνους που επωλούσαν βόδια, πρόβατα και περιστέρια και τους αργυραμοιβούς να κάθωνται. Και αφού έκαμε ένα μαστίγιο από σχοινιά, έβγαλε έξω από τον ναόν όλους και τα πρόβατα και τα βόδια, και διεσκόρπισε τα νομίσματα των αργυραμοιβών και ανέτρεψε τα τραπέζια. Εις εκείνους που επωλούσαν τα περιστέρια είπε, «Σηκώστε αυτά από εδώ, μην κάνετε τον οίκο του Πατρός μου οίκον εμπορίου». (Κατά Ιωάννην, 2, 14)


Ο ναός του Θεού βεβηλώθηκε από τους Ιουδαίους και μετατράπηκε σε στάβλο και πωλητήριο ζώων.

Ο ίδιος ναός μέλλει να βεβηλωθεί και πάλι επί των ημερών μας, από τον ίδιο τον Αντίχριστο, ο οποίος θα τον επανιδρύσει για τρίτη και τελευταία φορά.

Ο ναός αυτός, λες και εγνώριζε το πεπρωμένο του, είναι συνδεδεμένος ήδη από την εποχή του Σολομώντος με τον αριθμό του «θηρίου» 666. Διότι η ετήσια φορολογία των Ιουδαίων, που αφιερωνόταν κάθε χρόνο στο ναό του Σολομώντος, ήταν 666 τάλαντα χρυσού!


«ΚΑΙ ΗΝ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΗΛΥΘΟΤΟΣ ΤΩ ΣΟΛΩΜΩΝ ΕΝ ΕΝΙΑΥΤΩ ΕΝΙ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΝΤΑ ΕΞ ΤΑΛΑΝΤΑ ΧΡΥΣΙΟΥ». (Βασιλειών Γ΄, 10)


Ο αριθμός λοιπόν, 666, αποτελεί για τους Ιουδαίους, ήδη από τα αρχαία χρόνια, σύμβολο του χρήματος. Ο ίδιος αριθμός θα καθιερωθεί και πάλι στις ημέρες μας ως σύμβολο του χρήματος από τον Αντίχριστο, τον «άρχοντα του χρήματος».

Σήμερα, στην θέση του κατεστραμμένου ναού του Σολομώντος, βρίσκεται το τρίτο σε αξία μουσουλμανικό τέμενος, μετά την Μέκκα και την Μεδίνα, το τέμενος του Χρυσού Θόλου του Βράχου (Golden Dome of the rock). Ονομάστηκε Θόλος του Βράχου διότι, σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση, από τον βράχο που βρίσκεται στο εσωτερικό του πιστεύεται ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς ο προφήτης Μωάμεθ, ο ιδρυτής του Ισλάμ. Σε αυτόν λοιπόν τον τόπο, αφού πρώτα «καταρρεύσει» το μουσουλμανικό τέμενος, θα ανοικοδομηθεί και πάλι ο ναός του Σολομώντος.

alt

Αναπαράσταση του ναού του Σολομώντος, ο οποίος θα στηθεί για τρίτη φορά επί των ημερών του Αντιχρίστου.


Σύμφωνα με τον Άγιο Μεθόδιο Πατάρων, ο κατεστραμμένος ναός του Σολομώντος θα ανοικοδομηθεί από τον ίδιο τον Αντίχριστο!


«Και υπόκρισιν δείξει εις τους ανθρώπους, και τότε μέλλει υπό του πλήθους αγαπηθήναι, και αναγορευθείς βασιλεύς ποιήσει εξαίσια εργα, αγαπήσει δε πρώτον τους Ιουδαίους, και τον καταστραμμένον ναόν ανοικοδομήσει». (Άγιος Μεθόδιος Πατάρων)


Ο Άγιος Μεθόδιος μάς γνωστοποιεί πολλές σημαντικές πτυχές της δράσης του Αντιχρίστου. Ότι θα αγαπηθεί από τους ανθρώπους διότι θα υποκρίνεται, πραγματοποιώντας «έργα εξαίσια», ότι θα αγαπήσει πρώτα απ’ όλους τους Ιουδαίους και ότι θα ανοικοδομήσει τον κατεστραμμένο ναό τους.

alt

Μηχάνημα παλαμοσκόπησης (RSI hand reader ) στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ είναι το πρώτο κράτος που, από το έτος 2002, έχει αντικαταστήσει τον έλεγχο διαβατηρίων για τους Ιουδαίους πολίτες με το εικονιζόμενο μηχάνημα. Το δεξί χέρι του πολίτη εισέρχεται σε μία ειδική υποδοχή όπου γίνεται αυτόματη αναγνώριση της ταυτότητας του, βάσει της γεωμετρίας του χεριού. Μία ανάλογη συσκευή θα υποδέχεται και πάλι το δεξί χέρι του ανθρώπου με το εμφυτευμένο μικροτσίπ.

Η επανίδρυση του ναού του Σολομώντος αποτελεί σήμερα το μεγάλο θρησκευτικό όραμα των απανταχού Ιουδαίων και γι’ αυτό ανυπομονούν να τον επανακτίσουν. Η επανίδρυση του ναού θα επιτευχθεί με την βοήθεια του Αντιχρίστου, ο οποίος αργότερα θα τον χρησιμοποιήσει ως οίκο του. Γι’ αυτό, όπως μας γνωστοποιεί ο ίδιος ο Ιησούς, οι πρώτοι που θα δεχθούν τον Αντίχριστο θα είναι οι Ιουδαίοι, οι οποίοι Εκείνον δε τον εδέχθηκαν:


«Εγώ έχω έλθει εξ ονόματος του Πατέρα μου και δεν με δέχεσθε. Εάν έλθει άλλος εξ ονόματος του εαυτού του εκείνον θα τον δεχθείτε». (Κατά Ιωάννην 5, 43)

Ο Ιησούς ό,τι έκανε, το έκανε εις το όνομα του Πατρός Του, ενώ ο Αντίχριστος ό,τι θα πράξει, θα το πράξει εις το όνομα το δικό του. Τον Ιησού Χριστό οι Εβραίοι δεν τον εδέχθηκαν και τον εσταύρωσαν. Τον Αντίχριστο όμως θα τον αγκαλιάσουν και θα τον λατρέψουν.

Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, ο Αντίχριστος θα εξουσιάσει την ανθρωπότητα αρχικά για ένα διάστημα 1260 ημερών, δηλαδή 3,5 ετών. Είναι το διάστημα που θα επιδιώξει να παραπλανήσει τους ανθρώπους με έργα φιλανθρωπίας, καταπολεμώντας την φτώχεια, τους πολέμους, τις ανισότητες, την πείνα και την εξαθλίωση. Αυτό όμως θα είναι το ψεύτικο προσωπείο του. Το αληθινό του πρόσωπο θα αποκαλυφθεί από τους τρεις προφήτες του Θεού: τον Ηλία, τον Ενώχ και τον Άγιο Ιωάννη τον θεολόγο, οι οποίοι θα δράσουν ταυτόχρονα με αυτόν:


«Η μεν πρώτη αυτού παρουσία Ιωάννην τον Βαπτιστήν είχε πρόδρομον, η δε δευτέρα αυτού, εν η μέλλει έρχεσθαι εν δόξη, Ενώχ και Ηλίαν και Ιωάννην τον θεολόγον αναδείξει». (Ιππόλυτος, Λόγος περί της συντέλειας, παρ. 21)


Σύμφωνα με την Αποκάλυψη, οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ θα κηρύξουν για χρονικό διάστημα 1260 ημερών (3,5 ετών) με σκοπό να φανερώσουν το πραγματικό πρόσωπο του «θηρίου». Όταν θα εκπληρώσουν την αποστολή τους και το χρονικό διάστημα των 3,5 ετών παρέλθει, θα επιτραπεί από τον Θεό οι δύο προφήτες να θανατωθούν από τον ίδιο τον Αντίχριστο και τους ανθρώπους του στην πόλη των Ιεροσολύμων.

Στον ίδιο τόπο, θα παρευρίσκεται και ο Άγιος Ιωάννης ο θεολόγος· όμως εκείνος, δεν θα επιτραπεί να θανατωθεί:


«Ταυτα ακούσας ο Αντίχριστος εκτενεί μόνος του τας χείρας του και θα τους φονεύσει. Πλήν τον μεν Ενώχ και Ηλίαν φονεύσει. Τον δε Ιωάννην ου δυνήσεται φονεύσαι, αλλ΄ αρθήσεται εκ μέσου αυτού, διότι έλαβε την αφθαρσίαν». (Όσιος Νείλος, Περί Αντιχρίστου)


Τα σώματα του προφήτη Ηλία και του προφήτη Ενώχ δεν θα τοποθετηθούν σε μνήμα, αλλά θα αφεθούν άταφα στην πλατεία των Ιεροσολύμων για 3,5 ημέρες (που συμβολίζουν τα τρισήμισι έτη της μαρτυρίας τους). Μόλις όμως παρέλθουν αυτές οι ημέρες, οι δύο προφήτες του Θεού θα σηκωθούν όρθιοι και θα αναληφθούν εις τον ουρανό μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων.


«Και μετά τας τρεις και μισή ημέρας εισήλθεν εις αυτούς πνεύμα ζωής εκ του Θεού και στάθηκαν εις τα πόδια τους και φόβος μέγας κατέλαβε εκείνους που τους έβλεπαν. Και άκουσαν φωνήν δυνατήν από τον ουρανόν που τους έλεγε, “ Ανεβείτε εδώ”. Και ανέβηκαν εις τον ουρανόν μέσα σε νεφέλη και οι εχθροί των τους είδαν». (Αποκάλυψις Ιωάννου 11, 3)


Από εκείνη την στιγμή και έπειτα αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του Αντιχρίστου και ξεκινούν οι χειρότεροι διωγμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι άνθρωποι θα έχουν συνειδητοποιήσει την πλάνη του «θηρίου», όμως, τότε, γι’ αυτούς που θα έχουν λάβει το χάραγμα θα είναι ήδη αργά. Διότι, όπως προλέγει η Σίβυλλα η Ερυθραία, το χάραγμα είναι μία «σφραγίδα επίσημη».Και όταν λέγει σφραγίδα, δεν εννοεί μία επιφανειακή σφραγίδα του σώματος, αλλά μία ανεξίτηλη σφραγίδα της ψυχής.

Το ίδιο ισχύει και για την λέξη «σημάδι», η οποία συναντάται στην προφητεία της Ερυθραίας.

Το συγκεκριμένο «σημάδι», το οποίο θα είναι το εμφυτευμένο μικροτσίπ στο δεξί χέρι του ανθρώπου, δεν θα είναι ορατό από τα μάτια των ανθρώπων, διότι θα είναι τοποθετημένο κάτω από το δέρμα. Θα είναι, όμως, ορατό από τα μάτια του Θεού, ο οποίος μπορεί και βλέπει μέσα στις ψυχές των ανθρώπων.

Διότι, το σημάδι που προφήτευσαν η Σίβυλλα η Ερυθραία και ο Άγιος Ιωάννης ο θεολόγος δεν είναι ένα σημάδι του σώματος αλλά ένα «σημάδι της ψυχής».

Διά των λέξεων, λοιπόν, «σημάδι» και «σφραγίς» υποδηλώνεται μία ψυχική σφραγίδα.

Αυτή η σφραγίδα είναι η σφραγίδα του «θηρίου» και έχει την ιδιότητα να αναιρεί την σφραγίδα του Χριστού την οποία λαμβάνει ο άνθρωπος κατά το Μυστήριο της Βαπτίσεως.

«Σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου» είναι η επίκληση του ιερέα κατά το Μυστήριο της Βαπτίσεως.

Η σφραγίδα του «θηρίου» αναιρεί την σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος και οδηγεί σε οριστική και αμετάκλητη άρνηση του Θεού. Γι’ αυτό, όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη, για όλους αυτούς που θα λάβουν το χάραγμα και θα μετανοήσουν, δεν θα υπάρχει πλέον δρόμος επιστροφής.

Αυτός, είναι και ο τελικός σκοπός του Εωσφόρου και των δυνάμεων του σκότους· να οδηγήσουν τις ψυχές των ανθρώπων στην απώλεια.

Όπως κάποτε οι κτηνοτρόφοι σφράγιζαν τα ζώα τους για να εξασφαλίσουν την κυριότητά τους επί αυτών, ομοιοτρόπως και ο Αντίχριστος θα επιχειρήσει να σφραγίσει τους δικούς του για να καταστεί ο ποιμένας μιας μεγάλης ανθρώπινης αγέλης, η οποία θα τον υπακούει τυφλά. Αυτό είναι το αθέατο σχέδιό του· να μεταλλάξει τους ανθρώπους σε άβουλα καταναλωτικά όντα, σε αριθμοποιημένους και ελεγχόμενους σκλάβους, που δεν θα έχουν ελεύθερη βούληση και ευθυκρισία, αλλά θα σκέφτονται και θα ενεργούν με τρόπο αγελαίο.

Και τότε, θα μπορεί να σφραγιστεί μαζικά ολόκληρη η αγέλη.

Εκ των ανωτέρω, καθίσταται φανερό ότι η προφητεία της Σίβυλλας της Ερυθραίας περί της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού και ειδικότερα η αναφορά της στην «επίσημη σφραγίδα» του θηρίου, είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

1. Ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγιορείτης, Σκεύος Εκλογής, σελ. 222.

2. Ιερομόναχος Χριστόδουλος Αγιορείτης, Σκεύος Εκλογής, σελ. 223.

3. «China plans 1 Billion digital chip ID cards (12 Αυγούστου, 2003). China is about to embark on the world's biggest experiment in the use of electronic identification cards, which next year will begin to replace the paper national ID cards carried by 960 million Chinese citizens». (hhtp://cryptome.org/cn-1bn-ids.htm)

4. «But starting next year they will face something new and breathtaking in scale, an electronic card that will store vital information for all 960 million eligible citizens on chips. In June, China's top legislative body, the Standing Committee of the National People's Congress, passed the National Citizen ID Law, approving the cards. They are to have a microchip storing personal data». (David W. Chen, The New York Times, 20 Αυγούστου 2003)

5. David W. Chen, The New York Times, 20 Αυγούστου 2003.

6. David W. Chen, The New York Times, 20 Αυγούστου 2003.

7. «Advani, who also holds the Home portfolio, allayed fears from certain quarters about the practicability of issuing such cards and said «with advanced technology that we have, we can successfully implement this». (The Indian Express (net edition), 3 Μαρτίου 2005)

8. «Syscom and Smart Chip have played a big role in the GSM and non-GSM smart card-based system integration market, having delivered over seven million smart cards» (Εφημ. Chandigarh Tribune, Chandigarh, September 25, India.

9. «Malaysia was the first country to require citizens to carry smart card I.D. cards embedded with chips, and has had them for two years» (www. Cybertime.net).

10. «On September 2003, Malaysia (through their Prime Minister) has boldly acknowledge RFID technology by purchasing a share of MM Chip patent rights». (από το επίσημο site της FEC στο διαδίκτυο: www. Fecinc.com.my/news)

11. «Malaysia tests ID chips for embedding in bodies (Sep 9, 2003): The Malaysian government has acquired rights to chips that can embed identity tags into cash, passports or even human bodies» (Silicon.com).

«The Malaysian government has bought the rights to tiny chips that can embed IDs into currency notes, bullets, passports and even inside human bodies, reported Malaysian daily The Star» (www. CNET Asia.com - Monday, Sep 8, 2003). Τα στοιχεία προέρχονται από άρθρο του Howard Dicus (Pacific Business news, 6/10/2003, www. Pacific.bizjoyrnals.com).

12. Η αγγλική ορολογία του νέου τρόπου οικονομικών συναλλαγών που εγκαινιάζει το VeriPay είναι «subdermal RFID (radio frequency identification) payment technology for cash and credit transactions».

13. «Europe , the US and the Asian powers should come together and create a new international monetary system » δηλαδή, «Η Ευρώπη, οι Η.ΠΑ. και οι δυνάμεις της Ασίας θα πρέπει να είναι ενωμένες και να δημιουργήσουν ένα νέο διεθνές νομισματικό σύστημα.» (Εφημ. Lib e ration , 5 Ιανουαρίου, 2004)

14. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί εκατό πεντάκις εκατομμύρια μαθηματικές πράξεις (peta-flops) το δευτερόλεπτο (10 17 ). Με το πρόγραμμα Blue Gene που ανακοίνωσε το 1999 η ΙΒΜ, αναμένεται ότι το 2005 θα εμφανιστούν υπολογιστές ( peta - flops ) που θα λειτουργούν με την ταχύτητα του ανθρωπίνου νου. Τότε, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες, η δημιουργία τεχνητής υπερνοημοσύνης θα είναι ζήτημα ελαχίστων ετών.

Ο ρομποτιστής Hans Moravech στο βιβλίο του Mind Children περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάληψη της συνείδησης του ανθρώπου από τον σάρκινο φορέα του προς έναν ψηφιακό κόσμο που βασίζεται σε τεχνητές υπερνοημοσύνες και υπερυπολογιστές. Η μεθοδολογία του βασίζεται στη χρήση ενός νανορομπότ σε μέγεθος νευρώνα, το οποίο αφού φθάσει σε κάποιο νευρώνα του εγκεφάλου τον σκανάρει στη μνήμη του. Ένας εξωτερικός υπολογιστής που βρίσκεται σε επικοινωνία με το νανορομπότ προσομοιώνει το νευρώνα και εν συνεχεία το ρομπότ αντικαθιστά τον νευρώνα με τον εαυτό του. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σε όλους τους νευρώνες έως ότου ο εγκέφαλος αποτελείται εξ ολοκλήρου από ρομποτικούς νευρώνες. Στο τέλος της προσομοίωσης, ο εγκέφαλος του ανθρώπου παύει να συνεργάζεται με το σώμα του και «εξαϋλώνεται» προς έναν ψηφιακό ουρανό, όπου με την υποστήριξη μιας υπερευφυούς τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να απαντήσει οποιοδήποτε ερώτημα και να ικανοποιήσει οποιαδήποτε ανάγκη του. Τα στοιχεία για τη μέθοδο Moravech και τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης προέρχονται από άρθρο του Σπύρου Μάνδρου στο περιοδικό Άρδην (τεύχος 35).

 
Είσοδος Μελών

Επισκέπτες
Έχουμε 89 επισκέπτες συνδεδεμένους
Τρόποι πληρωμής
Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους 4 τρόπους πληρωμής:
  1. Με αντικαταβολή
  2. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  3. Με Paypal
  4. Με Credit Cart or Paypal (δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό στο Paypal)