GreekEnglish (United Kingdom)GermanFrenchSpanishItalianRussianRomanianSerbian

ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ

ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ

Το θαύμα του Μεγάλου Σαββάτου στον Τάφο του Χριστού


Ογδονταπέντε ιστορικές μαρτυρίες (4ος-16ος αι.)

ISBN 978-618-81239-9-1
Σκληρό εξώφυλλο, 312 σελ., όλο έγχρωμο

Η έλευση του Αγίου Φωτός κάθε Μεγάλο Σάββατο στον Τάφο του Ιησού Χριστού είναι το μοναδικό θαυματουργικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο, την ίδια ημέρα, επί πολλούς αιώνες. Το παρόν σύγγραμμα καταγράφει τη μαρτυρία της ιστορίας για το θαυμαστό αυτό γεγονός, καλύπτοντας μία περίοδο δεκατριών αιώνων, από τον 4ο μέχρι τον 16ο αιώνα.

Ογδονταπέντε συγγραφείς του μεσαιωνικού κόσμου, μεταξύ των οποίων, δεκαεπτά Γάλλοι, εννέα Άγγλοι, οκτώ Έλληνες, επτά Άραβες, επτά Ιταλοί, έξι Γερμανοί, πέντε Αρμένιοι, πέντε Αιθίοπες, τέσσερις Πέρσες, τέσσερις Ρώσοι, τρεις Ισλανδοί, δύο Αιγύπτιοι, δύο Χαλδαίοι, ένας Μολδαβός, ένας Σύρος, ένας Βέλγος και ένας Ελβετός, περιγράφουν το μεγαλύτερο θαύμα του χριστιανικού κόσμου: το άγιον Φως – το Φως της Αναστάσεως του Χριστού – το οποίο κάθε Μεγάλο Σάββατο φανερώνεται στον Τάφο του Θεανθρώπου ως υπενθύμιση και ως επαλήθευση της Αναστάσεώς Του.

Επιπλέον, οι μετρήσεις του καθηγητή Φυσικής, Αντρέι Βολκόφ, στον Τάφο του Χριστού το Μεγάλο Σάββατο του 2008, επιβεβαιώνουν επιστημονικά την κάθοδο του Φωτός και αποκαλύπτουν τρία γεγονότα τα οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει «απίστευτα και πλήρως ανεξήγητα». Ομοίως, οι θερμικές μετρήσεις της ιερής φλόγας, που έγιναν από τον Ιταλό καθηγητή Giulio Fanti το Μεγάλο Σάββατο του 2019, τεκμηριώνουν την υπερφυσική προέλευση του αγίου Φωτός και επαληθεύουν ένα γεγονός που καταγράφεται ιστορικά επί 11 αιώνες: ότι η ιερή φλόγα, τα πρώτα λεπτά μετά την ανάφλεξή της, καίει ανεπαίσθητα – πολύ λιγότερο από μία κανονική φλόγα – χωρίς να προκαλεί εγκαύματα σε όσους την αγγίζουν.

Στο βιβλίο περιέχεται και μια ιστορική-αρχαιολογική μελέτη σχετικά με την αρχική μορφή του Τάφου του Ιησού και του βράχου του Γολγοθά το έτος 33 μ.Χ., μαζί με μια σειρά αναπαραστάσεων των δύο τοποθεσιών.


COVER_ELLINIKO_sm




Αγορά Βιβλίου

Άγιον Φως (Σκληρό εξώφυλλο) Άγιον Φως, Σκαρλακίδης Χάρης (ISBN 978-960-99255-0-1 – Εκδόσεις Ελαία) €20,00
€17,00
Κερδίζετε: 15.00%
Προσθήκη στο καλάθι
 
Είσοδος Μελών





Επισκέπτες
Έχουμε 39 επισκέπτες συνδεδεμένους
Τρόποι πληρωμής
Μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους 4 τρόπους πληρωμής:
  1. Με αντικαταβολή
  2. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  3. Με Paypal
  4. Με Credit Cart or Paypal (δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό στο Paypal)